Create account today and get a 25$ voucher đŸ„ł

Tickset

Om Tickset

Vi Àr inte som alla andra. Vi Àr enkla. Superenkla. Rent av sÄ enkla, som bara det som blivit nerbrutet till molekyler och Äteruppbyggt utan allt överflödigt, kan vara. Ni kanske undrar vad enkelt Àr? LÄt mig förklara hur vi ser pÄ saken.

Vad Àr enkelt?

Enkelhet Ă€r att göra nĂ„got riktigt bra. För att uppnĂ„ det yttersta stadiet av enkelhet, krĂ€vs egentligen bara grundlig kunskap och förstĂ„else för hur, var och varför nĂ„got bör existera. Det Ă€r att se alla delar av ett projekt – och skala bort allt utom grundtanken. Grundfunktionen. I motsats till sin samtid, Ă€r enkelhet att göra sig av med överflödet. Det Ă€r vĂ„ghalsigheten i att vĂ„ga tro pĂ„ sin idĂ©, och modet i skippa resten. SĂ„ vi gjorde just det.

Med instĂ€llningen att alla sĂ€tt Ă€r bra utom de krĂ„ngliga, gĂ„r de flesta idag genom livet. I en vardag som hela tiden blir mer digital, Ă€r det helt rĂ€tt. Saker som förut var ett projekt Ă€r idag en snabb tanke bort. Vi skickar pengar genom luften. FĂ„r matkassar med handplockade varor levererade till dörren. Glömmer vi nycklarna – rĂ€cker det att vi kommer ihĂ„g att ta med oss tummen hem, för i all sin smidighet öppnar vi dörrar med fingeravtryck. Och sĂ„ plötsligt, utan förvarning i vĂ„r smidiga digitala tillvaro, stötte vi pĂ„ en marknad som med alla tillĂ„tna medel lyckats undvika förenklingen av mĂ€nniskans vardag: biljettaktörerna.

Ticksets uppkomst

Det var dĂ„ idĂ©n, för att inte sĂ€ga begĂ€ret uppstod. Vi skulle underlĂ€tta för biljettförsĂ€ljarna. Vi, de fyra entreprenörerna, som tillsammans erbjöd spetskompetens inom programmering, digitalt beteende, försĂ€ljning och kund, skulle skapa en produkt, sĂ„ enkel att den kĂ€ndes som en vĂ€n redan innan första mötet. De gamla och tunga biljettsystemen skulle ackompanjeras av nytt, avskalat och superenkelt system. Ett system dĂ€r du efter en simpel registrering kan logga in. Sen Ă€r det bara att börja. FörsĂ€ljningen Ă€r redo. Vi pratar snabba puckar. Enkla att fĂ„nga – Ă€ven för den som saknar bollkĂ€nsla.

Men, att prata om superenkelt Ă€r en sak. Att uppnĂ„ det Ă€r en helt annan. För oss stod det klart vad vi ville förĂ€ndra pĂ„ marknaden, men vad efterfrĂ„gades av kunderna? Vilka behov sĂ„g biljettförsĂ€ljarna? För att ta reda pĂ„ det spenderade vi vĂ„rt första nyfikna Ă„r ute pĂ„ marknaden, sĂ„ nĂ€ra kunderna som möjligt. Sida vid sida utvecklade vi Tickset – och med gemensamma krafter uppfann vi vad som skulle bli vĂ€rldens enklaste biljettförsĂ€ljningssystem.

Digital nÀrvaro

För att nÄ kunderna krÀvdes inte bara fysisk nÀrvaro, utan ocksÄ digital sÄdan. SÄ vi stÀllde oss frÄgan: vad innebÀr det att vara digital? NÀr vi stött och blött begreppet, kom vi fram till att det innebar en hög grad av tillgÀnglighet. DÀrför var vi tvungna att gÄ till botten med vad tillgÀnglighet var för oss, och hur vi skulle hantera det pÄ bÀsta sÀtt.

TillgĂ€nglighet, för oss, Ă€r att vara dĂ€r kunden Ă€r. DĂ€r de letar efter oss. Att finnas pĂ„ rĂ€tt plats vid rĂ€tt tillfĂ€lle – och i förlĂ€ngningen, till och med vara dĂ€r innan kunden, för vi vet var de Ă€r pĂ„ vĂ€g. TillgĂ€nglighet Ă€r helt enkelt en sorts vĂ€nskap, som bygger pĂ„ förstĂ„else och viljan att hjĂ€lpa till.

SĂ„ för att vara digitala – tillgĂ€ngliga – mĂ„ste vi kĂ€nna kunderna och deras behov vĂ€l. DĂ„ har vi möjlighet att vara pĂ„ precis rĂ€tt stĂ€lle, vid exakt rĂ€tt tidpunkt. Medlet Ă€r digitalt, men vĂ€gen dit Ă€r mĂ€nsklig. DĂ€rför passar det nu bra att berĂ€tta det viktigaste gĂ€llande vĂ„r digitala framfart: bakom den stĂ„r mĂ€nniskor. Vi ersĂ€tter inte det ena med det andra. Vi tar bĂ„de och.

Personlig kontakt

Hos oss tilldelas dĂ€rför varje kund en egen kontakt. NĂ„gon att ringa om en frĂ„ga dyker upp, nĂ„gon att bolla tankar och idĂ©er med. Samtidigt finns vi stĂ€ndigt uppkopplade och tillgĂ€ngliga via digitala hjĂ€lpmedel. HjĂ€lpmedel, som erbjuder snabba svar och hög antrĂ€ffbarhet. För hur viktigt det Ă€n Ă€r med mĂ€nsklig kontakt, sĂ„ vet vi ocksĂ„ vikten av att finnas pĂ„ rĂ€tt stĂ€llen digitalt. I kundens intressen finns alltid att vi ligger i framkant – att vi vĂ„gar vara pionjĂ€rer i en vĂ€rld som gĂ„r sĂ„ rasande fort att gĂ„rdagens kanaler Ă€r daterade idag. SĂ„ hur hĂ„ller man sig digital? Hur Ă€r man med i gamet som gĂ„r sĂ„ vansinnigt fort? Svaret Ă€r kunderna. De Ă€r vĂ„ra ledsagor i den digitala djungeln. DĂ€r de finns, ska vi finnas först. SĂ„ vi mĂ„ste spĂ„ in i framtiden, och det gör vi, genom att kĂ€nna kunderna vĂ€l.

Framtiden

Än Ă€r vi unga i branschen, men ensamma av vĂ„rt slag. Framtiden breder ut sig, och vi Ă€r ivriga att rulla ivĂ€g bollen. Men viktigt Ă€r förstĂ„s i vilken riktning vi skjuter. MĂ„let, det Ă€r stort, men för den sakens skull inte en given fulltrĂ€ff. DĂ€rför mĂ„ste vi ha en plan, och en mĂ„lbild sĂ„ tydlig att den mentalt redan Ă€r en vedertagen verklighet.

Tickset-bollen ligger pÄ kanten. NÀr vi skjuter, skjuter vi globalt. Sverige har fÄtt kÀnna pÄ vÀrldens enklaste biljettförsÀljningssystem. Nu Àr det dags för alla andra att ta del av vÄr produkt. Ett skepp med enkelhet kommer lastat, och bara kunderna kan bestÀmma hur rutten gÄr.

Och ut i vĂ€rlden gĂ„r vi, med vĂ„r unika affĂ€rsidĂ©: att sĂ€ga nej. Nej till överflöd. Vi har skapat, och fortsĂ€tter att skapa, en produkt som till skillnad mot sina konkurrenter, helt saknar extravaganta funktioner och dyra specialeffekter. VĂ„r produkt Ă€r en superhjĂ€lte – klĂ€dd i jeans och t-shirt.

DĂ€rför kan vi ocksĂ„ vara billigast. Och det, i kombination med upphovet till priset – enkelheten – gör ocksĂ„ produkten tillgĂ€nglig. Det behövs ingen utbildning eller djup förstĂ„else. Inte heller en snabbkurs eller tidigare erfarenhet. Vi Ă€r helt enkelt biljettförsĂ€ljarnas drag and drop-produkt.

Detta Àr Tickset

LĂ„t oss sammanfatta Ticksets existens. Den första svindlande tanken var att skapa vĂ€rldens enklaste sĂ€tt att sĂ€lja biljetter. Nu ska vi göra det i hela vĂ€rlden. Genom att aldrig identifiera oss med konkurrenterna – de tunga, vĂ€lutrustade aktörerna, ska vi hĂ„lla oss relevanta pĂ„ marknaden. Genom devisen ”eyes on the prize” ska vi alltid pĂ„minnas om var vi Ă€r pĂ„ vĂ€g, och se till att mĂ„let förblir detsamma. Vi ska vara vĂ€rldens enklaste. Men, för att uppnĂ„ mĂ„let Ă€r det viktigt att vi minns vad som en dag fick oss att satsa pĂ„ idĂ©n. Den största glĂ€djen och drivkraften kommer frĂ„n kĂ€nslan av att verkligen tro pĂ„ sin idĂ©. Den kĂ€nslan bĂ€r vi med oss genom varje sĂ„ld biljett – för det Ă€r den som driver oss framĂ„t.

Minns ni vad vi sa om att vi skulle skapa vÀrldens enklaste biljettsystem? Det har vi gjort. Och nu ska vi ut i vÀrlden och underlÀtta för biljettförsÀljare globalt. För vi behövs dÀr ute. Vi ses!